Коронавирусът ще се превърне в обикновена настинка, твърдят професорите от университета в

...
Коронавирусът ще се превърне в обикновена настинка, твърдят професорите от университета в
Коментари Харесай

Прогноза: След зимата коронавирусът ще се превърне в обикновена настинка |

Коронавирусът ще се трансформира в обикновена простуда, настояват професорите от университета в Оксфорд сър Джон Бел и Сара Гилбърт, които са създатели на имунизацията на Oxford-AstraZeneca, съобщи Би Би Си.

Според учените за вирус, който е предизвикал такова опустошаване, това може да наподобява като самоуверено изказване, само че предишните пандемии демонстрират, че вирусните инфекции се развиват вълнообразно. Първоначалните талази са огромни, причинявайки голямо количество съществени болести, само че по-късно стават все по-малки.

Това не е по този начин, тъй като вирусът изчезва, а тъй като имунитетът, който сме построили, понижава неговото влияние. Причинените болести са по-малко тежки, макар че се заразяваме неведнъж, изясняват двамата учени.

Разработените ваксини научиха имунната ни система по какъв начин да се бори с вируса, безапелационни са специалистите, които разясняват, че отбраната срещу COVID-19 може да отслабне с времето, само че остава по-силна против съществени болести.

Това значи, че до момента в който се сблъскваме с повтарящи се инфекции в бъдеще, те евентуално ще бъдат по-леки за множеството от хората и ще поддържат имунната ни система дейна.

Според професорите от Оксфорд, както и при други вирусни инфекции, възрастните хора и тези с нарушена имунна система ще бъдат изложени на по-голям риск. Ето за какво евентуално ще им се предложат повторни имунизации през идващите години.

" Това не значи, че в бъдеще няма да има смъртни случаи от COVID - нова вълна през зимата неизбежно ще отнеме човешки животи, само че ще достигнем допустими равнища на заболеваемост. Големият въпрос е какъв брой бързо ще стигнем до там ", споделят професорите Гилбърт и Бел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР